Stijlbende

Onze aanpak

Wil je een (interactieve) infographic of een datavisualisatie laten maken? Ben je benieuwd welke informatie je daarvoor moet aanleveren en hoe wij vervolgens te werk gaan? Bekijk hieronder de stappen die we volgen wanneer we een infographic of andere visualisatie maken.

Infographic briefing en onderzoek

1. Briefing en onderzoek

Samen met de opdrachtgever bespreken we de wensen, het doel en de inhoud van de infographic. We verzamelen en analyseren de benodigde informatie en structureren deze. Wanneer de informatie compleet is, beginnen we met het creëren van een visueel concept.

Infographic functioneel ontwerp

2. Visueel concept

Het visueel concept is een digitale schets. Hiermee doen we een voorstel voor de inhoud en de structuur van de infographic, zoals plaatsing van teksten en illustraties. We bespreken het visueel concept met de opdrachtgever voordat we starten met het grafisch ontwerp.

Infographic grafisch ontwerp

3. Grafisch ontwerp

Wanneer de opdrachtgever akkoord is met het voorgestelde concept, beginnen we met het grafische ontwerp. We werken de illustraties en pictogrammen uit en passen de huisstijlrichtlijnen toe. We bespreken het grafische ontwerp, waarna er ruimte is voor eventuele aanpassingen.

Infographic oplevering

4. Oplevering

We leveren de infographic aan zoals bij aanvang van het project besproken. Uiteraard volgen we graag het bereik en het resultaat. De doorlooptijd voor het maken van een infographic is 1 tot 4 weken, afhankelijk van de complexiteit en hoe snel de opdrachtgever feedback geeft.

Wat kost een infographic?

Wil je weten wat het kost om een infographic te laten maken? Bekijk onze vanafprijzen.

Wat we nog meer doen

Naast infographics en datavisualisaties bieden we nog meer ontwerpoplossingen.

Stijlbende interactief ontwerp

User Interface design (UX)

Stijlbende responsive design

Websites

Stijlbende animaties

Animaties

Stijlbende ontwerprichtlijnen

Ontwerprichtlijnen

Stijlbende social design

Social Media design

Stijlbende visual design

Presentaties

Contact

023 234 00 44
info@stijlbende.nl
www.stijlbende.nl

Vimeo
Instagram

Bezoekadres

Bakenesserstraat 13
2011 JJ Haarlem
Nederland

Google maps
©2020 Stijlbende