Stijlbende

Duurzaam ondernemen

Bij ontwerpbureau Stijlbende streven we ernaar om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Wel zo fijn voor mens en planeet. Lees hieronder hoe we dat doen.

Bij ontwerpbureau Stijlbende streven we ernaar om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Wel zo fijn voor mens en planeet.

Kantoor

Onze studio zit in het Seinwezen in Haarlem. Het Seinwezen is een duurzaam pand. Het groene dak en het isolatieglas zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Op het dak prijkt het eerste collectieve zonnepanelen dak van Noord-Holland.

Ook binnen de studio werken we duurzaam. We gebruiken energiezuinige apparatuur en de stroom die we hiervoor gebruiken wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak van het Seinwezen. Verder zijn we een paperless office, onze administratie en documentatie is volledig gedigitaliseerd en we sturen onze offertes en facturen enkel per e-mail. Dat scheelt een hoop papier en inkt. Daarnaast zijn we aan het uitzoeken hoe we de CO2-uitstoot van servers voor het gebruik van onze clouddiensten, eigen website en e-mail kunnen compenseren. Ook bij het afnemen van diensten kijken we naar duurzaamheid. Zo hebben we een duurzame telecomprovider en laten we ons drukwerk zoveel mogelijk verzorgen door een milieuvriendelijke drukker.

Grafiek: zakelijk en woon- werkverkeer Stijlbende (2019)
Grafiek: zakelijk en woon- werkverkeer Stijlbende (2019)

Reisgedrag

Waar mogelijk houden meetings telefonisch of via Skype. Wanneer het wel nuttig is om face-to-face af te spreken, reizen we uitsluitend per openbaar vervoer en OV-fiets. Dit geldt natuurlijk ook voor ons eigen woon-werkverkeer. We vliegen alleen nog afstanden boven de 700 kilometer en van deze reizen compenseren de CO2-uitstoot via GreenSeat. 

Projecten

Ook in onze projecten houden we rekening met duurzaamheid. Commerciële opdrachten wisselen we af met projecten voor duurzame en/of sociale organisaties. Zo hebben we bijvoorbeeld kosteloos visualisaties gemaakt voor microfinancieringsplatform Wakibi.  

Contact

023 234 00 44
info@stijlbende.nl
www.stijlbende.nl

Vimeo
Instagram

Bezoekadres

Bakenesserstraat 13
2011 JJ Haarlem
Nederland

Google maps
©2020 Stijlbende