Zo gaan we te werk bij het maken van een infographic
Wil je een infographic laten maken of een ander visueel ontwerp? Ben je benieuwd welke informatie je daarvoor moet aanleveren en hoe wij vervolgens te werk gaan? Bekijk hieronder de vier stappen die we volgen wanneer we jouw project uitvoeren.
Briefing en informatie analyseren
1. Briefing en informatie analyseren
Samen met jou bespreken we de wensen, het doel en de inhoud van de infographic. Dit kan telefonisch, online of tijdens een kennismakingsgesprek. Na de briefing verzamelen en analyseren we de benodigde informatie voor de inhoud van de infographic. Wanneer de inhoud compleet is starten we met het maken van digitale schetsen.
Structuur bepalen in een digitaal concept
2. Structuur bepalen in een digitaal concept
Tijdens de (digitale) schetsfase doen we een voorstel voor de informatiestructuur en verhaallijn van de infographic. Ook denken we vast na over visualisaties en metaforen die we in het grafisch ontwerp gaan uitwerken. We bespreken het concept en wanneer alles klopt en de inhoud compleet is starten we met het grafisch ontwerp.
Het concept grafisch verder uitwerken
3. Het concept grafisch verder uitwerken
Zodra je akkoord bent met het concept voor de structuur en verhaallijn, kunnen we aan de slag met het daadwerkelijke ontwerp van de infographic. We werken de visualisaties en andere grafische elementen uit en passen de huisstijlrichtlijnen toe. We bespreken het grafische ontwerp, waarna er nog ruimte is voor eventuele aanpassingen.
We leveren op wat we hebben afgesproken
4. We leveren op wat we hebben afgesproken
We leveren de definitieve infographic aan zoals bij aanvang van het project besproken. We houden altijd rekening met verschillende formaten en doeleinden, zowel voor drukwerk als digitaal. De doorlooptijd voor het maken van een infographic ligt meestal tussen de 1 tot 4 weken, afhankelijk van de complexiteit en jouw planning.
Onze beloften
Geen overhead
We geloven in openheid en korte lijnen. Daarom is je contactpersoon ook gelijk de betrokken ontwerper.
Geen verassingen
We berekenen vooraf een vaste prijs voor het project, inclusief correcties. Meerwerk gebeurt alleen in overleg.
Geen zorgen
Met onze aanpak en jarenlange ervaring nemen we alle zorgen uit handen en begeleiden we het project van begin tot eind.
Geen 9-tot-5 mentaliteit
Ons werkproces is volledig cloudgebaseerd, zodat we altijd en overal online kunnen werken, overleggen, delen en leveren.
Wat kost een infographic?
Vooraf spreken we een projectprijs af, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Deze prijs is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de benodigde tijd voor het project, de aangeleverde input en eventuele overige wensen.
Back to Top