Stijlbende

Animatie Amsterdam Electric

Gemeente Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam

De gemeente Amsterdam doet in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam onderzoek naar het gebruik van elektrische oplaadpunten in de stad. De resultaten van deze data-analyses worden gebruikt voor het maken van beleid op het gebied van elektrisch vervoer. Welke oplaadpunten doen het goed en welke worden nauwelijks gebruikt? Hoe kunnen verschillen in laadpaalgebruik worden verklaart en kunnen er voorspellingen worden gedaan hoe effectief een nieuw te plaatsen paal zal worden gebruikt? Hoeveel laadpalen moet de gemeente installeren als de elektrische automarkt zou verdubbelen in 2018? Immers, een goed functionerende laadinfrastructuur is een voorwaarde voor de groei van het elektrisch wagenpark.

Infographic en animatie Eurocities Award

Met dit onderzoek is de gemeente Amsterdam genomineerd voor de EUROCITIES AWARD 2015. Voor de EUROCITIES presentatie in Malmö hebben we een animatie gemaakt waarin de uitgangspunten van het onderzoek worden uitgelegd.

Bekijk ook de datakaart die we gemaakt hebben met de belangrijkste resultaten uit het onderzoek.

Animatie Amsterdam Electric
Animatie Amsterdam Electric
Animatie Amsterdam Electric

MEER INFORMATIE?

Ben je benieuwd wat we voor jouw project of vraagstuk kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.